Tagliatelle s hubovou omáčkou a mäsové guľky so syrom
Dnes som sa dočítala, že huby posilňujú imunitu a bojujú proti rakovine.
Tak poď si spraviť tento receptík, z ktorého sa budeš zalizovať až za ušami.
Budeš potrebovať:
Tagliatelle (alebo kľudne aj iné cestoviny)
Mäsové guľky
300g mletého mäsa
hrsť nastrúhaného syru
soľ
korenie mleté čierne
1 ks vajce
Omáčka
1 ks cibuľa
sušené huby(prípadne mrazené)
1 čajová lyžička mletej rasce
1 čajová lyžička červenej mletej papriky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
smotana na varenie
Prípadne môžete podľa chuti použiť aj bylinky rozmarín, tymián alebo oregano.
Postup:
Mleté mäso si zmiešaj so syrom, vajíčkom a ostatnými koreninami. Pomocou navlhčených rúk vypracuješ guľky. Poukladáš na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Pečieš pri teplote 180 stupňov Celzia približne 15 minút.
Teraz si urobíš omáčku. Najprv si opečieš cibuľku na olivovom oleji dozlatista. Ako ďalší krok pridáš huby( ja som mala sušené huby, ktoré je vhodné pred varením najprv namočiť do vody). Pridáš si mletú červenú papriku, rascu, soľ a korenie. Ak máš rád bylinky, kľudne sa neboj a pridaj aj tie. Túto zmes podusíš približne 20 minút. Na záver pridáš smotanu na varenie a necháš to zovrieť. A omáčka je na svete.
Ako posledné ešte uvaríš cestoviny vo vriacej osolenej vode približne 8 minút. Zmiešaš s omáčkou a guľkami a chutný obed je na svete.
Komentáre
Zverejnenie komentára